Historie
Krysspress

Vi i Krysspress har drevet med det som media i dag kaller «content marketing» siden 1998. Da vi startet opp var dette en markedsføringsmetode som var lite anerkjent i mediebransjen. Vi er stolte av å kunne si at vi i alle disse årene har bidratt til å modernisere og profesjonalisere markedsføringsmetoden, noe som trolig er årsak til at en samlet mediebransje nå investerer stort i denne kommunikasjonsformen.

For oss har kvalitet og kreativitet alltid vært hovedproduktet, uansett leveranse. Vi har spesialisert oss på å utvikle og produsere kunde- og informasjonsmagasiner, men har alltid levert et bredt spekter av grafiske tjenester, informasjons- og kommunikasjonstjenester.

Gründeren vår heter Skjalg Andreassen. Han er opprinnelig journalist og startet opp selskapet hjemme i sin egen kjeller i 1998. I 1999 fikk han blant andre med seg typograf Hans JaKobsen. Han er fortsatt eier og ansatt i selskapet. Fotograf Rune Stoltz Bertinussen har vært med oss siden 2003, mens magasinredaktør Oddny J. Johnsen kom inn i selskapet i 2004. I løpet av årene har en rekke flotte mennesker vært en del av oss i ulike perioder.

Gull

Kommunikasjonsprisene

GULL – Beste Oppslag, 2007

Tromsø ILs Tribunefeber mottok gull i kategorien Beste Oppslag, i konkurranse med de beste magasinprodusentene i Norge. Se gullserien her

SØLV – Beste journalistikk, 2008

Universitetssykehuset Nord-Norges PINGVINEN mottok sølv for beste journalistikk etter en humørfylt petitserie, signert journalist Espen Andreassen.

BRONSE – Beste journalistikk, 2006

Universitetssykehuset Nord-Norges PINGVINEN mottok bronse for beste journalistikk for en sterk reportasje om vesle Birk som døde da han ble født. Reportasjen ble laget av journalist Hilde Sander Meling.

BRONSE – Beste foto, 2008

Tromsø ILs Tribunefeber fikk bronse i kategorien beste foto for portrettserien i sorthvitt av A-stallen i 2008, signert fotograf Rune Stoltz Bertinussen.

2. plass, Årets bedriftsavis, 2006

Universitetssykehuset Nord-Norge fikk 2. plass med bedriftsmagasinet PINGVINEN under Kommunikasjonsprisene i 2006. Magasinet holdt seg på Topp ti-lista i de årene vi deltok i konkurransen.

 

Svarte Natta-prisene

Hederlig omtale, 2007

Juryen i den store nordnorske journalistkonferansen Svarte Natta, ga diplom med Hederlig omtale til to av Krysspress sine journalister i 2007: Oddny J. Johnsen og Renate A. Øvergård. Reportasjen som fikk heder handlet om vesle Bjørnar. Han fikk en meget tøff start på livet og er fortsatt er avhengig av hjelp 24 timer i døgnet for å kunne overleve, og ikke minst ha god livskvalitet. Bedriftsmagasinet PINGVINEN, som vi produserte for Universitetssykehuset Nord-Norge, fulgte Bjørnar og hans familie i et halvt år. Reportasjen handlet om livet til den vesle gutten, på godt og vondt. Om kampen som hans foreldre og familie kjempet og fortsatt kjemper, for å gi gutten en så normal oppvekst i sitt eget hjem som mulig.